Translate

torsdag 30 januari 2014

License To Kill


Efter att ha sett filmen License To Kill, som demonstrerar filmen Collateral Damage och allt som hände i filmen och strax efter det, så har man lite svårt att tänka på något annat. Jag har alltid haft en stark avsky gentemot USA och efter detta, som jag visserligen har sett tidigare dock, så utökades det drastiskt igen för nu blev man ju påmind en än gång om de hemska och helt onödiga aktionerna som "stormakten" USA har utfört runtom världen. 
Visst var det så att 9/11 i USA var en tragedi men det var enda bara tre byggnader som revs, och ungefär 3000 människor som dog. Det är i sig själv en tragedi ja, men det ger dem inte rätt att invadera vilket land de känner för i kampen för "rättvisa". Som de gjorde i Irak och Afghanistan. Bägge dessa länder var helt orelaterade angående 9/11 i USA. 9/11 i USA är den främsta anledningen till att det enormt uppblåsta terroristhotet är så stort som det är idag, och till stor del tack vare USA själv. Jag måste ge lite kredit till USA:s regering som lyckats använda 9/11 i USA till att manipulera befolkning till att vara rädda för terrorister och "muslimer och araber". Tack vare att de blåste upp detta och inte försökte hejda terroristskräcken så lyckades de inom USA få enormt stöd och resurser till att utföra sina högst olagliga krigsaktioner. Det är precis som de tar upp i filmen, de allra flesta av de amerikanska trupperna är helt manipulerade till att de tror att de är de goda, som är påväg in för att besegra de ondskefulla terroristerna. De ska sprida de goda demokratin och friheten till de onda tyranniska och analfabeta araberna. Det var därför de så lätt kunde utföra de hemska aktionerna vi fick se på filmen, de är helt hjärntvättade och tränade till att döda helt enkelt. Och att deras fiender målas upp som terrorister och ondskefulla, medan de själva är hjältarna underlättar ju dödandet. Så kredit till USA som har lyckat få igenom en så pass bra manipulation på sin befolkning, antingen genom direkt eller indirekt ingripande. 
Anledningen till att jag säger 9/11 i USA istället för bara 9/11 är för att de finns två stycken 9/11, den ena betydligt värre än det som hände i USA. Jag syftar självklart på statskuppen under 9/11 1973 i Chile. Denna statskupp som var finasierat av CIA och USA bytte ut Chile välfungerade och långt bakgående demokrati mot ett hemskt och tyraniskt diktatur som kostade många chilenare livet. Diktaturen gynnade USA och gav deras affärsmän stor kontroll över Chile vilket den tidigare demokratin inte gjort. Så ursäkta mig men jag kan inte direkt känna något medlidande för ett sådant patetiskt land som USA. 
Men om själva filmen så kan man väl säga att jag inte blev så värst shockad. Det är inte första gången jag ser så hemska bilder på massmord. De gick igenom alla synpunkter, både hur militären tänkte och hur de anhöriga till detta kände sig så det var en väldigt informerade och bra film. Alltid lika imponerande att se hur pass duktiga vi är på att döda våra kära medmänniskor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar