Translate

torsdag 26 december 2013

Ersättningsuppgift i "Moral och Etik" för ungdomar i SA11SA som missade lektionen om Abort

Flemingsberg
torsdag 26 december 2013

Hej ungdomar!

Jag har känt mig tvungen att gå in och ändra i en text som en grupp av ungdomar hade lämnat i bloggen. Extra uppgift som grupper som har undervisat i "Moral och Etik" fått av mig har bestått i att de skulle konstruera ersättningsarbete för ungdomar som av en eller annan anledning har missat en lektion i "Moral och Etik".

Varför ska man ha ersättningsuppgift?
- För att jag anser att era lektioner är minst lika viktiga som mina lektioner för era klasskamrater.
. För att inga andra kunskapskontrollstationer förutom närvaro (helst aktiv sådan) förekommer här.
- För att "Moral och Etik" är d de viktigaste momenten i kursen "Religionskunskap 1". Det är därför ni har fått ett grupparbete och rätt mycket skoltid för att genomföra detta moment. Det är därför som Skolverket poängterar vikten av momentet "Moral och Etik" i kursbeskrivning och bland betygskriterier.

Nu inser jag att jag måste lägga mig i och sätta nivån rätt när det gäller ersättningsarbetet. Detta främst efter att jag har tagit mig genom uppgifter som gruppen som tog oss genom "Abort" hade lämnat i bloggen. Nivån är så låg så att med maximalt två minuters sökning kan eleven som har missat lektionen kan anses ha tillgodogjort sig kunskapsmängd som man har missat! 

NEJ!

Här kommer ersättningsarbetet:

Missade du lektionen om "Abort", "Dödshjälp" eller något annat arbetsområde?
Skriv i så fall en text på minst 1,5 A4-sida (Times New Roman, storlek 12, enkel radavstånd) om ämnet i fråga och skicka till nader.sani.tgy@gmail.com

Glöm inte att i din text måste du ta upp kort begreppsbeskrivning, historik, lagstiftning i Sverige samt kartläggning av hur minst ett par religioner ser på det etiska problemet samt hur de vanligaste etiska skolor (avsiktsetik, regeletik och konsekvensetik) ser på problemet.

Du vet själv vilka lektioner i "Moral och Etik"du har missat. Är du osäkert? Ta kontakt med mig!

mvh
Nader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar