Translate

söndag 22 december 2013

Jehovas vittnen i Tumba- Mahaba Alsanatee


Jehovas vittnen i Tumba

Lördagen den 21 december var jag och min kompis Helin Malekshahi på besök hos Jehovas vittnen i Tumba.
Vi hade varit där några dagar innan och fick reda på att dem skulle ha ett möte på lördag kl:16.00 och att vi kunde vara med på mötet, dem bjöd till och med på fika, dem var verkligen jättetrevliga!

Från utsidan så kunde man inte se att det var en ”helig” plats som t.ex. utanför en moske eller en kyrka. Det enda som visade att det var Jehovas vittnens plats som vi sökte var att det stod vi dörren ”Jehovas Vittnen”.

Vi blev varmt välkomna när vi gick i lördags även om vi var några minuter sena och mötet hade redan börjat.
Vi fick komma in i salen och sätta oss efter att ha hängt våra ytter kläder utanför salen.
Jag blev lite chokad när vi kom in för att det inte fanns så många människor och salen var inte så stor.
I salen fanns det sittplatser och vid varje sittplats så fanns det en mikrofon, eftersom dem diskuterar frågor under möten. Det fanns ett bord längst fram med två mikrofoner och två stolar, där två kan sitta och diskutera eller argumentera om vissa ämnen.
Längst fram till vänster i salen så hände det en stor-vit tavla där det stod på två andra språk och på svenska ”Var modig och stark… Jehova är med dig.”.
Det fanns en annan sal som man kunde se om man vände sig om, man går inte in där genom samma dörr utan en egen dörr, glas skilde mötessalen och den salen, som vi sedan fick reda på att man sitter där när det finns korta möten för att lyssna och lära sig.

Dem flesta människorna som var där var vuxna, det fanns bara två barn och jag såg bara en tonåring.
Mötet var delat i två delar, första delen var där en man står och läser olika delar av bibeln och förklarade de lite.  
Andra delen var där två män stod längst fram, en av dem läste från en ”tidning” och en annan som sen frågade frågor och människorna räckte upp handen och då valde han en person. Då tog den personen upp mikrofonen som fanns vid sin sittplats och svarade på frågan och det fortsatte så.
Alla verkade intresserade och lyssnade noga på personerna som pratade.

Jag tyckte att personerna var väldigt trevliga och kärleksfulla mot alla.

1 kommentar:


  1. Flemingsberg
    torsdag 2 januari 2014

    Hej Mahaba!

    Jag hoppas att du har det fint och jag önskar att du har börjat ett år som skall fyllas av glädje och framgångar.

    Nyårsdagen är över och jag fortsätter arbeta med att läsa och kommentera era rapporter. Och nu har turen kommit till den sista rapporten av tre rapporter som du har publicerat på bloggen.

    Den tredje rapporten tar upp besöket som du och Helin hade i Jehova vittnens Rikets sal i Tumba en lördag för snart två veckor sedan.

    Bakgrundsbeskrivningen är kort men tillräcklig. Det intressanta i sammanhanget är att tvärtemot de andra ungdomar som har besökt vittnen i Tumba har ni tagit er dit en lördags.

    Och ännu en gång är mina underbara ungdomar försenade till ett möte! Hur skulle man kunna motarbeta och helst för alltid bli av med så många sena ankomster?! 

    De två andra språken budskapet längst fram i salen stod på var finska och spanska. Jehovas vittnen i Tumba har möte på dessa tre språk!

    När jag läser resten av din rapport förstår jag att under tiden ni var i Rikets sal hade inte Jehovas vittne en ordinarie samling, ett möte. Det förklarar en hel del, bland annat varför det fanns inte så många personer i salen.

    Just det fakta att möte pågick inte i salen under tiden ni var där förklarar varför du inte skrivit något om delar såsom diskussioner, undervisningar, frågestund och annat som ingår i ett vanligt möte med Jehovas vittne.

    Du är en i raden av alla ungdomar som skriver hur trevliga Jehovas vittnen var och hur bra de tog hand om er. Just detta är ett bevis på att en mindre investering i form av trevligt mottagande kan sätta stor och positiv effekt på besökande individer!

    Tack för din rapport!

    Mvh
    Nader

    SvaraRadera