Translate

tisdag 26 november 2013

Min tredje besöksrapport Skärholmen Kyrka

Hej!

Här kommer min tredje besöksrapport Skärholmen Kyrka

Jag valde den 24/11 söndagen att besöka Skärholmen Kyrka som ligger i Skärholmen. Det tar bara 10 minuter att gå till Skärholmen Kyrka från mitt hem. Det tycker jag att det inte är långt att gå dit.

Gudstjänsten började klockan 11.00 och höll ungefär 60 minuter. Prästen Lennart Johanssonskulle presentera sig och prata om olika saker som rörde Kristendomen. Därefter tog jag med några sällskapar min kompis Daniele och Michele. När vi kommit in genom den dörren så stod kyrkvärdar där och hälsade oss välkomna. Därefter gav de också ett program för dagens.

Direkt efter att vi kommit dem kände jag den där mystiska känslan och vi såg att det var levande ljus tända och det var en vacker att se en stämning på kyrkan. Därefter tyckte jag att det inte var lätt att beskriva och vi kom till garderoben för att hänga våra kläder som andra personer gjorde. Samtidigt gick vi fram för att tända tre levande ljus.

Ljuset representerade någon som ville tänka under gudstjänsten och jag tänkte på att alla personer som dog i Sardinen p.g.a. en olyckhändelse för att respektera dem. De drabbade en stor händelse i Sardinen. Då tog vi några psalmböcker för läsa olika dikter och satt en bänk i mitten. Psalmböckerna var förberedda och vi kunde ro och lugn för att vänta på gudstjänsten skulle börja.

Samtidigt tittade vi omkring insåg vi att det var en stor betydelse i kyrkan än vad vi hade förväntat oss. Det har vi beräknat att det ungefär mellan 35 och 50 personer som var i kyrkan och det var mesta att äldre personer kom till kyrkan än unga personer för att de äldre var religiösa. På vänster sidan framme vid prästen fanns en predikstol utsmyckad med guldfärger. Bakom prästen altaret och ett stort guldkrucifix.


Om man ska göra en jämförelse den här kyrkan med stora synagogan som jag besökte så tycker jag att det är en stor skillnad att besöka stora synagogan och den här kyrkan för att stora synagogan inte har olika vackra bilder för att det är en bildförbund i Stora Synagogan. Dock tycker jag att de har en gammal dags stil. Helt vit här istället för röd som i synagogan. Det är naturligt att båda har olika skillnader.

Därefter brukade vi höra en kyrkklocka vilket betydde att det strax skulle börja så spred ljudet till alla platser för att veta det strax skulle sätta igång i Kyrkan.

Jämförelse med rabbinens i synagogan så var det betydligt mer logisk och relevant och jag förstod vad prästen menade för att prästen pratade på svenska jämfört med rabbinen för att rabbinen pratade på hebreiska. Då hajade jag inte ett ord när rabbinens predikan.

När den tog slut bad alla bönen " Vår fader" och därefter gick de flesta fram och tog nattvarden. De fick med andra ord ta del av Jesu blod och kropp. När alla hade fått nattvard, bad vi en tack bön.

Samtidigt vill jag berätta att jag även osäker på om jag är troende eller inte så var kyrkobesöket mycket givande och vill tacka till Skärholmen kyrka för att de erbjuder oss att komma in för att förstå hur de ber på guden. Därefter tycker jag det egentligen är viktigt att besöka kyrkan för att få en bra kunskap inom Kristendomen.

MVH Ahmed Cherif

Kan ni kommentera min text! Tack!



1 kommentar:

  1. Hej Ahmed!
    Jag har precis tagit mig igenom din rapport. Det finns lite så saker att fixa till för nästa gång du ska skriva en rapport. Det som skulle vara bra är att du kollar grammatiken och hur du skriver meningarna. Det är lite svårt att förstå i vissa sammanhang för att det är lite rörigt i texten i helhet. Men annars så var det en bra rapport.
    // Malin Eklund

    SvaraRadera