Translate

torsdag 28 november 2013

Blogg eller vklass?

Tumba gymnasium
torsdag 28 november 2013

Hej ungdomar!

Jag hoppas att ni har det fint!

Jag har fått protokoll från ett klassråd. Där står:
"Bloggen – Det tar tid att hitta grejer, lägg upp flera saker på vklass, på bloggen kan alla se vad man lagt upp och kommenterat. (religion och gymnasiearbetet)"

1) Om man kan använda sig av en blogg tar det mycket mindre tid! Det gäller att titta på den högra sidan och söka materialet som man vill få tag i där. Dokumenten är ordnade månadsvis och det är mycket enkelt att ta fram ett önskat dokument.

2) Samma gäller att lägga upp dokumenten i en blogg. Tryck på "Nytt inlägg" och skriv det du vill skriva eller klistra in från ett word-dokument!

3) Fördelen med blogg är just det som (troligtvis som en kritik) tagits upp i ovanstående citat!!!!! Medlemmar i bloggen ska kunna se, läsa och kommentera! Det är just samspelet mellan ungdomar som är den yttersta vinsten! Ni ska kunna få tips och idéer och ge varandra tips och idéer. Ni ska kunna framföra konstruktiv kritik och ta emot sådan! Ni ska ha möjlighet att granska och värdera. Titta gärna på kursbeskrivningar och betygskriterier och då finner ni att inte enbart inom verkliga livet utan även inom skolan borde man alltmer använda sig av sådana grepp.

mvh
Nader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar