Translate

måndag 7 april 2014

Om livet - Anton Bengtsson

Vi människor har levt på våran planet i några tusen, till och med miljontals år även fast inte i den form vi ser idag, utan som organismer och bakterier mikroskopiska. Vi människor är en av dem få släktena som lyckats kräla sig ur gyttjan och utvecklat en hjärna så pass organiserad och logisk att vi koloniserat nära hela världen, lyckats utrota andra raser av djur, våra egna kulturer och diverse växtlighet, att vi har besökt interplanetära former i vår galax betyder att vi är en lyckas utvecklad livsform. Att vi utvecklat religion är bara ett uttryck av människan att försöka hitta en ny betydelse för oss alla, för att kunna utvecklas vidare för människans bästa, religion är bara en fas.

Det var inte bara en man uppe i himmelen som bestämde sig för att skapa jorden, våran planet och hela galaxen, utan allting hända av slump och händelse, inte av en anledning, och det är därför religion utvecklades; vi ville hitta en mening med allt. Denna dogma är uråldrad och behövs inte längre, de som greppar sig fast vid religion är ignoranta och rädda individer som fortfarande inte kan försöka förstå att det inte är gud eller någon utomjordlig kraft som gett människan all intelligens. Vi människor har utvecklat denna intelligens under miljontals år enbart för att överleva, kan vi överleva några av de väloljade rovdjuren som existerat, kan vi nog överleva några individer som fortfarande predikar religösitet.

Livet är inte till för att vi skall tillbe falska profeter och icke-existerande gudar, utan för att vi ska utvecklas, för att vi skall fortplanta oss, för att vi skall skapa nya människor för att kunna expandera vår intelligens och vår mänskliga kultur, det finns inte någon enskild filosofi som bestämmer vad vi människor skall göra och varför vi existerar, det finns flera hundra! Det är därför vi människor är exceptionella på våran planet, vi vet att vi existerar på en sådan nivå att vi försöker förklara varför! Det finns ingen förklaring, inte någon vi kan förklara eller berätta, men en sådan man måste uppleva, och tills vi har upplevt den, utan förtryck från män och kvinnor som försöker förstöra vad vi, mänskligheten har utvecklat i tusentals år.

Det är inte gud som byggde hjulet, människan gjorde det. Det är inte Jesus som kom på teorin med graviteten, människan gjorde det. Det var inte den heliga anden eller Heliga Maria som byggde rymdskeppen som till slut skulle färda ut människor utanför jorden in till den vida galaxen, människan gjorde det.

I mitt exakt fungerande samhälle, skall religion eller religiösa ideér existera, utan bara vara symboler för mänsklig historia, symbolisera mänskliga faser i vår livstid som skall symbolisera vad som hänt, vad vi är, och vad vi har varit. I mitt samhälle skall religion vara ett fenomen som skall betraktas som vi nu gör med teorin att jorden var platt, med missaktelse och med en intelligens som vi alltid överlyckas. Våra liv skall inte bestämmas av religion eller politisk agenda skapad av få män av obetydlighet, utan av oss; Människor. Av alla människor på vår blåa planet! Våra mål skall att utveckla det mänskliga samhället, att gynna mänskligheten, att utforska och upptäcka nya saker som en dag kanske kommer att fodra det nya inter-mänskliga imperiet som kommer, förhoppningsvis, sträcka sig vida hundra tals galaxer då vi verkligen har uppnåt vår plats i galaxen som en utvecklad, och intelligent existerande livsform.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar