Translate

onsdag 28 augusti 2013

Allmän religionskunskap

Tumba gymnasium
Onsdag 28 augusti 2013

Hej ungdomar!

Jag hoppas att ni har det bra!

Jag har lagt ett par dokument i vklass. Det ena består av underlaget för min lektion i form av ett PowerPoint-dokument. Det andra är ett häfte (i form av ett pdf-dokument) som skall täcka det mesta som jag kommer att ta upp under det första momentet i kursen Religionskunskap 1.

Första arbetsuppgift ni får av mig är ganska enkel. Det gäller att ta så många som möjligt begrepp som jag gick genom och förklarade under min genomgång av ”Allmän religionskunskap” (och självklart finns i materialen ni har fått) och göra en ordlista av dessa. Ordlistan kan ni senare utveckla och använda er av när ni repeterar kursen.

Jag tror att bäst vore om ni använder av ett program typ Excel men vill ni så kan ni självklart även använda er av Word. Jag skickar även ett exempel på hur ni skulle kunna skriva en sådan ordlista. I första kolumn har jag begreppen. I andra kolumn har jag förklaringen och i tredje kolumn har jag avsnittet (Här AR = Allmän religionskunskap).

Det som jag examinerar i avsnittet är i hur hög grad ni har förstått begrepp som presenterats och används i avsnittet.

Ha det så bra!

Mvh

Nader

Hej och välkomna till kursen!

Tumba gymnasium
Onsdag 28 augusti 2013

Hej ungdomar!

Välkomna hit, till vår digitala arena för höstterminens studier i Religionskunskap 1. Förhoppningsvis kan detta forum ger oss möjlighet att bearbeta ämnet och dess innehåll på ett bra sätt.

Vidare ska bloggen ger oss möjlighet att organisera arbetet på ett bättre sätt. Ni ska kunna ha informationen samlade på en och samma plats.

Kursen innehåller flera delar nämligen:

a) "Världsreligioner": Allmän religionskunskap, hinduism, buddhism, judendom, kristendom och islam. Examination i form av aktivitet under timmarna, inlämning av eventuella arbetsuppgifter samt deltagande i mindre eller större skriftliga prov
b) "Andra livsåskådningar": Klassen får välja ett par livsåskådningar mellan livsåskådningar som inte är bland religionerna ovan. Jag kommer att leda gruppen genom dessa livsåskådningar. Examinationen sker genom närvaro under genomgången.
c) "Livsåskådningar i vår vardag". Individer får något djupare än ovan orientera sig i tre livsåskådningar genom att delta i möten/ritualer som har anordnats av valda livsåskådningar. Examination sker i form av inlämning av tre individuella rapporter.
d) "Moral och etik": Vi arbetar med ramarna i klassen för att senare ungdomar i grupp arbetar med en moralisk frågeställning. Examination sker genom att varje grupp håller en lektion för resten av klassen i ämnet som man har arbetat med.
e) "Eventuell fördjupning": Detta moment sker efter samråd med mig och inom ett arbetsområde som eleven är extra intresserade av. Examination sker i form av skriftlig eller muntlig redovisning.

Vi satsar för att få ihop större mängd kunskap om hur människor tänker, varför gör de på det viset och för högre grad förståelse av andra människor och deras tankesätt.

Nader Sani